A Tipton X Schiffer keret nagyon fontos mérföldkő a márka történetében, mivel ez a budapesti Tipton Eyeworks showroom első szemüvegkerete. Csupán 60 darab készül belőle, amelyek csak és kizárólag Budapesten, a Tipton Eyeworks showroomjában érhetők el.
Ez a keret kinyitja a tekintetet, határozott vonalai ezért távolabb kerültek a szemtől, így nem vetnek árnyékot a tekintetre és viselője a szemüveg hordása közben igazán szabadnak érezheti magát.  A keret további különlegessége a vastagabb szemüvegszár, a dupla orrnyereg. A keret izgalmas, élénk kék színt kapott. Dobozában található szemüvegtörlő art deco mintájú és díszzsebkendőként is használható.
Nők és férfiak egyaránt viselhetik.
A Tipton Eyeworks szemüvegei a Tipton saját budapesti műhelyében készülnek. A márkát a kezdetek óta áthatja az újrahasznositás. Az anyagokat, melyeket a keretek készítéséhez használunk, emberek alkottak, és a mi kezeink között hat hét alatt születnek újjá. A Tipton szemüvegek tulajdonosai olyan keretet kapnak a kezükbe, aminek már története van. Ettől kap minden egyes keretünk extra töltetet. A márka megkapta a Red Dot Design Díjat, a Design Awardot valamint az Optic for Good díjat.