Kinek javasolt a Binokuláris látásvizsgálat?

A két szemes együttlátás vizsgálata kiszűrheti a rejtett problémákat olyan esetekben, amikor nincs diagnosztizált vagy tapasztalt látásprobléma.

Igénybevétele javasolt:

  • Gyakori fejfájás esetén, ami nyak-és hátfájással is együtt jár
  • Szemek vörösek, fényre fokozottan érzékenyek
  • Olvasási, fókuszálási nehézségek esetén
  • Fej kényszertartásából fakadó állandó izomfeszülés fennállása esetén
  • Koncentrációs zavarokat okozó csökkent mélységélesség esetén

A vizsgálat célja

A két szemmel egyszerre tapasztalt, fáradtság nélküli tökéletes látásélmény elérése az elsődleges cél.

Számos panasz hátterében a binokuláris zavar munkálkodik. A Binokuláris látásvizsgálat segítségével olyan problémák, mint a latens phoriák, avagy a rejtett kancsalság felfedése lehetővé válik.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Binokuláris látásvizsgálat egy kiegészítő szolgáltatás, melyet kizárólag a Basic vagy Prémium látásvizsgálattal együtt lehet igénybe venni!

FOGLALJ IDŐPONTOT!

Binokuláris látásvizsgálat ára: 20.000 Ft

Időtartam: 60 perc

Időpontfoglalás

 A két szemes együttlátás vizsgálata kiszűrheti a rejtett problémákat

Digitális látásvizsgálat

Hogyan működik?

A látás egyedisége

Speciális, 3D-s kivetítéshez hasonló technológiát használó látásvizsgáló készülék segítségével teszteljük a látást, majd az adatok alapján lépéseket teszünk a korrekció érdekében.

Polateszt

A vizsgálat folyamán polarizációs eljárással úgynevezett polatesztet végzünk el, hogy megállapítsuk a szemmozgató izmok esetleges zavarát.

„Fejfájást vagy koncentrációs zavart is okozhat a háttérben munkálkodó binokuláris látászavar.”

Szem dominancia

A polateszt alapján megállapításra kerül a domináns és az alárendelt szem, aminek a korrekció megállapításában van kiemelkedő jelentősége.

Sztereopszis

A korrekciók megállapítása után ellenőrzésre kerül, hogy a két szemes együttlátás, valamint az élettani mélységészlelés megvalósul-e.

Személyre szabott Zeiss lencsék

Kapcsolódó szolgáltatásaink

A Basic vagy Prémium látásvizsgálatot követően a Binokuláris vizsgálat elvégzésével teljes képet kapunk az elkészítendő szemüveglencse paramétereiről. A megfelelő szemüvegkeret kiválasztását követően a Zeiss digitális centráló 3D platformjának segítségével egy 3D fejmodell Avatart készítünk, ahol a szem forgáspontja kiemelt szerepet kap, ezzel is optimalizálva a lencsekialakítást. A precíziós Freeform technológia minden megkapott eredmény alapján lehetőséget biztosít a személyre szabott optikai lencse elkészítéséhez, kielégítve minden igényt.

A prizmás szemüveglencsék teljesen egyedi módon viselkednek minden szemüvegkeretben, ezért fontos kiemelt figyelmet fordítani ezek megtervezésért és gyártására.

További szolgálatások