Így ápold a Tiptonodat

Az első szemüvegkeretet 1998-ban alkottuk meg, szóval mondhatjuk, hogy ennyi idő elteltével sok olyan hasznos tippet tudtunk összegyűjteni, amelyekkel a lehető legjobban és leghatékonyabban tudod gondját viselni a szemüvegednek.

  1. Hogyan tisztítom meg a keretet?

A szemüvegkeretet langyos szappanos vízzel és egy puha kendővel tudod áttörölni. Használhatsz szemüveglencse tisztítót is, amit nálunk szerezhetsz be. De választhatod az ultrahangos tisztítás lehetőségét is. Mi azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb esetben a dioptriás lencsék sokkal érzékenyebbek, sérülékenyebbek, mint maga a keret.

  1. Meg fog karcolódni a szemüvegem?

Ha helyesen tisztítod, nem fog megkarcolódni. Tartsd észben, hogy maga az anyag nem karcálló. Pár év elteltével kialakul rajta egy patina – ez teszi igazán a tiéddé.

  1. Hogyan tudok állítani a keretemen?

Egy kis hő segítségével lehet rajta állítani. Egy képzett optikus a lencsék beillesztése után úgy fogja rád igazítani a szemüveged, hogy az a lehető legkényelmesebb viselet legyen számodra. Ha otthon kell állítanod a szemüvegkereteden, keress minket bátran tippekért!

  1. Kerülhet dioptriás lencse a Tipton szemüvegkeretembe?

Igen, természetesen kerülhet. Ha az első szemüvegedet online vásárolod, nyugodtan elviheted a hozzád legközelebb lévő optikába. Ott könnyedén bele tudják neked helyezni dioptriás lencséidet. Ha kérdésed van, csak köss össze minket az optikával.

  1. Mennyire tartósak a Tipton szemüvegkeretek?

Ha vigyázol rá és helyesen gondoskodsz róla, szemüveged könnyedén veled lehet egy évtizeden keresztül is. Ez a felhasznált anyagok minőségének és a robusztus kialakításnak köszönhető. Mindent figyelembe véve a legjobb, ha ezeket a szabályokat követed:

– ne tedd ki a szemüveged extrém hőmérsékletnek (nyáron ne hagyd a kocsid műszerfalán és ne vidd magaddal gleccsertúrára sem)

– ne viseld fejpántként, mert szétfeszülnek a szárai

– és ne tedd ki extrém nyomásnak sem (ne lépj rá, ne hagyd, hogy a kutyád megrágcsálja, ne aludj el benne… csak rendeltetésszerűen használd)

TOVÁBB