Egy magyar szemüveg, amit világsztárok viselnek

Egy budapesti showroom, ahol a Tipton legszélesebb kínálata kapható, és csúcstechnológiás géppark végzi az érintésmentes látásvizsgálatot

Ismerd meg a Tiptont! Ne hagyd ki a budapesti főhadiszállás meglátogatását!

A Tipton Eyeworks története 1998-ban kezdődött. Akkoriban márka alapítója, a magyar származású Zachary Tipton Milaskey még Seattle-ben, a grunge zenei irányzat egyik központjában élt, szemüveges lett, de nem találta meg a neki leginkább tetsző keretet. Első szemüvegét így kénytelen volt saját maga számára megalkotni. A tervezéskor már ekkor megjelent a márkát máig jellemző újrahasznosító szemlélet: a Tipton első darabjainak alapanyagát ugyanis az alapító édesapjának bakelitlemez gyűjteménye adta. Így született meg a grunge bölcsőjében a Tipton azóta is legsikeresebb almárkája, a Vinylize, mely stílusosan a ’wear the music’ szlogennel robbant be a világpiacra.

Zack később Magyarországra települt, testvérével Zoltánnal pedig hosszú éveken át tartó közös munkájuk eredménye az, hogy a Tipton Eyeworks szemüvegkeretek Magyarországon, saját gyárban, kézzel, egyedi technológiával készülnek, világszerte több mint 500 optikában érhetők el, és többek között olyan világsztárok viselik, mint Elton John, Robbie Williams, Richard Branson, Shawn Mendes, Ed Sheeran, Antonio Banderas és Michael Madsen.

A márka folyamatosan fejlődik és újul meg. Bizonyítéka ennek az alapító egyedi design látásmódját tükröző számtalan Tipton limitált szériás kollekció és kiegészítők, ill. az újrahasznosított töltényhüvelyből készülő Caliber Optics keretek. A Tipton szemüvegek már születésükkor markáns egyéniséggel és saját történettel rendelkeznek, egyediek és utánozhatatlanok, akár csak a viselőik.

A Tipton Eyeworks budapesti bemutatóterme az Erkel utcában egyben optika is, ahol a márka partnere a szemészeti piac egyik fő vezetője, a ZEISS. A csúcstechnológiával felszerelt látásvizsgáló teremben érintésmentes látásvizsgálat vár. A hely további különlegessége, hogy ez az egyetlen olyan üzlet a világon, ahol Tipton Eyeworks legszélesebb termékpalettájából választhatunk, sőt vannak olyan limitált kollekciók, melyek sehol máshol a világban nem, csak itt vásárolhatók meg.

Hírességek fala