Egy magyar szemüveg, amit világsztárok viselnek

Egy budapesti showroom, ahol a Tipton legszélesebb kínálata kapható, és csúcstechnológiás géppark végzi az érintésmentes látásvizsgálatot

Ne hagyd ki a budapesti főhadiszállás meglátogatását

A Tipton Eyeworks története 1998-ban kezdődött. Akkoriban márka alapítója, a magyar származású Zachary Tipton Milaskey még Seattle-ben, a grunge zenei irányzat egyik központjában élt, szemüveges lett, de nem találta meg a neki leginkább tetsző keretet. Első szemüvegét így kénytelen volt saját maga számára megalkotni. A tervezéskor már ekkor megjelent a márkát máig jellemző újrahasznosító szemlélet: a Tipton első darabjainak alapanyagát ugyanis a helyi Boeing gyár adta. Így született meg a grunge bölcsőjében a Tipton azóta is legsikeresebb almárkája, a Vinylize, mely stílusosan a ’wear the music’ szlogennel robbant be a világpiacra.

Zack később Magyarországra települt, testvérével Zoltánnal pedig hosszú éveken át tartó közös munkájuk eredménye az, hogy a Tipton Eyeworks szemüvegkeretek Magyarországon, saját gyárban, kézzel, egyedi technológiával készülnek, világszerte több mint 500 optikában érhetők el. Ma már több mint 3 tonna hanglemezt, több ezer méter bowden kábelt és több száz kiló töltény hüvelyt hasznositunk újra.

A Tipton Eyeworks újonnan megnyilt budapesti főhadiszálása az Erkel utcában egyben optika is, ahol a márka partnere a szemészeti piac egyik fő vezetője, a ZEISS. A csúcstechnológiával felszerelt látásvizsgáló teremben érintésmentes szemvizsgálat vár.

TOVÁBB

Szolgáltatásaink