Masunaga

Több, mint 100 év tapasztalat, japán precizitás
ősz hajú távol-keleti férfi egyik kezével félig eltakarja az arcát miközben megigazítja az orrán a Masunaga olvasószemüvegét
A Masunaga egy olyan különleges kollekció első állomása, ami egy kicsit máshogy a sajátunk. A szemüvegek ugyanis Zack, a Tipton alapítójának személyes válogatásával kerültek be a Showroomba. Olyan termékeket szeretnénk elérhetővé tenni a közönségünknek, amelyek Magyarországon máshol nem kaphatók, inspirálnak minket, osztoznak az értékeinkben és tiszteljük őket. A japán márka tökéletes példája ennek.
fekete fehér kép amint egy kéz egy géppel egy Masunaga szemüveget készít
A Masunagat 1905-ben, több, mint 110 éve Gozaemon Masunaga alapította Fukuiban. A hagyományok tisztelete tehát nekik is, ahogy a Tiptonnak is szinte a DNS-ükben van. A központjuk jelenleg is Japánban található, itt folyik a gyártás és termékfejlesztés is. Egészen egyedülálló módon nem csak az egyes alkatrészeket, de a különböző alapanyagokat, ötvözeteket, de még a forrasztáshoz szükséges fémeket is itt kísérletezik ki és készítik el.
Kenzo Takada mindkét kezével fogja az általa tervezete Masunaga szemüveg szárát
Ez a fajta gondosság és precizitás jelenik meg a gyártási folyamatban is. A keretek mindegyike kézzel készül, és átlagosan 200 olyan lépést tartalmaz, amely csak így, manuálisan végezhető el. Ahogyan azt a szigetországban gyártott termékektől megszokhattuk minden elemük maximális precizitásról, ötletes megoldásokról árulkodik. Ez nem is véletlen, hisz sajnálatos haláláig, Zack egyik példaképe, Kenzo Takada (fenti képünkön) tervezte őket.
A Masunagak mindegyike rendkívül elegáns, finom vonalvezetésű, visszafogott és természetesen abban a magas minőségben készült, amelyet tőlünk is megszoktatok. Kézbe véve azonnal érződik rajtuk az az évszázadnyi tapasztalat és kézműves minőség, amelyet szinte sehol máshol nem tapasztalhattok meg.
kék geometrikus fémből készült Masunaga olvasószemüveg
szürke fémből készült Masunaga olvasószemüveg férfiaknak
Nőies arany és lila színű olvasószemüveg ovális lencsékkel
egyedi formájú kerekded Masunaga olvasószemüveg aranyszínű szárakkal
Masunaga olvasószemüveg fekete színben
arany és fekete színű optikai szemüveg a Masunagától
keskeny fémből készült olvasószemüveg sötét arany szárakkal és fekete kerettel
szögletes Masunaga olvasószemüveg sötétszürke színben

A teljes kollekció kizárólag a Bemutatótermünkben tekinthető meg. A szemüvegek elsősorban optikai lencsével érhetők el. Ha nem vagy biztos benne, milyenre lenne szükséged, foglalj időpontot látásvizsgálatunkra.

Időpontot foglalok
en