Egyetlen darabból hajtogatva

Hukaya Simon, a Tipton vezető tervezőjének saját kollekciója

Simon már közel tíz éve dolgozik közösen Zackkel és a Tipton csapattal, ez idő alatt számos ikonikus darab került ki a kezei közül. A Vinylize Ashbyért a Red Dot Design díjat, míg az NVSBLE kollekcióért a Magyar Formatervezési díjat is elnyerte. Az Optifold azonban a saját munkája, teljes egészében a saját ötletei és hagyományai jelennek meg benne.

Az Optifold egy olyan különleges koncepción alapuló szemüvegkeret-sorozat, amelyet speciális, vékony lemezterítékből hajtogattak össze. Az így létrehozott pehelykönnyű, mégis erőteljes tartású darab egyszerre tartós és mutatós. A kollekció első darabja, a Pollux a 2022-es Budapest Design Héten debütál.

Hukaya Simon Tokióban született és nevelkedett, majd a formatervezői tanulmányait Olaszországban és Magyarországon, a MOME-n végezte. A keret magán viseli tervezője japán gyökereit. A hajtogatási technika, amellyel készül felidézi az ősi, távol-keleti origamiművészetet. Ennek letisztultságát azonban mintha szigetország modern, high-tech világával ötvözi, felidézve a sci-fik és neo-noir alkotások formavilágát is.

A kollekció hivatalos bemutatóját a Tiptonhoz híven egy bulival ünnepeljük meg október 15-én az Erkel utcai üzletben. Budapest egyetlen Mezcal bárja gondoskodik majd az italokról, MnemonicKiss ft. Novan pedig élőben zenél, miközben az új termék, a Pollux és a Tipton-szemüvegek is felpróbálhatók lesznek. DJ Bodoo pedig a bemutató előtt és után pörgeti a lemezeket. 

Iratkozz fel a vendéglistára, hogy biztosan itt lehess!

Feliratkozom