Több, mint 100 év tapasztalat, japán precizitás

– Ezek a Masunaga szemüvegek –

A Masunaga egy olyan különleges kollekció első állomása, ami egy kicsit máshogy a sajátunk. A szemüvegek ugyanis Zack, a Tipton alapítójának személyes válogatásával kerültek be a Showroomba. Olyan termékeket szeretnénk elérhetővé tenni a közönségünknek, amelyek Magyarországon máshol nem kaphatók, inspirálnak minket, osztoznak az értékeinkben és tiszteljük őket. A japán márka tökéletes példája ennek.

A Masunagat 1905-ben, több, mint 110 éve Gozaemon Masunaga alapította Fukuiban. A hagyományok tisztelete tehát nekik is, ahogy a Tiptonnak is szinte a DNS-ükben van. A központjuk jelenleg is Japánban található, itt folyik a gyártás és termékfejlesztés is. Egészen egyedülálló módon nem csak az egyes alkatrészeket, de a különböző alapanyagokat, ötvözeteket, de még a forrasztáshoz szükséges fémeket is itt kísérletezik ki és készítik el.

Ez a fajta gondosság és precizitás jelenik meg a gyártási folyamatban is. A keretek mindegyike kézzel készül, és átlagosan 200 olyan lépést tartalmaz, amely csak így, manuálisan végezhető el. Ahogyan azt a szigetországban gyártott termékektől megszokhattuk minden elemük maximális precizitásról, ötletes megoldásokról árulkodik. Ez nem is véletlen, hisz sajnálatos haláláig, Zack egyik példaképe, Kenzo Takada (fenti képünkön) tervezte őket.

A Masunagak mindegyike rendkívül elegáns, finom vonalvezetésű, visszafogott és természetesen abban a magas minőségben készült, amelyet tőlünk is megszoktatok. Kézbe véve azonnal érződik rajtuk az az évszázadnyi tapasztalat és kézműves minőség, amelyet szinte sehol máshol nem tapasztalhattok meg.

A teljes kollekció kizárólag a Bemutatótermünkben tekinthető meg. A szemüvegek elsősorban optikai lencsével érhetők el. Ha nem vagy biztos benne, milyenre lenne szükséged, foglalj időpontot látásvizsgálatunkra.

Időpontot foglalok